Suklaarouhe-suklaaleipä
- Hapanjuuri.fi / Emma
- 7.4.
- 1 min käytetty lukemiseen
Kun omaan aamuun kaipaa hieman keskieurooppalaista tunnelmaa ja itsensä hemmottelua, mikäpä muu tulisi mieleen kuin suklaa. Toisaalta, itse en ainakaan halua aamupalalla mitään suklaaövereitä, eli jonkinlainen kompromissi täytyi keksiä.
Tässä leivässä yhdistyvät tumman suklaan syvä maku, hapanjuuren tuoma vivahteikkuus ja leipämäinen suolaisuus. Vertaisin tätä leipää ranskalaiseen pain au chocolateen tai kroissanttiin nutellan kanssa: vaikka leivässä on suklaata, se on kuitenkin sopivan suolainen aamupalalle eikä pelkästään makea.
Tämä suklaarouheleipä ei ole jälkiruoka, vaan toimii erinomaisesti voin kanssa aamupalapöydässä. Meillä tämä leipä sai lämpimän vastaanoton: suklaa sulaa leivän sisään juuri sopivasti, ja pieni makeus hunajasta tasapainottaa muuten suolaisen taikinan.

Suklaarouhe-suklaaleipä
250g vettä
50g juurta
170g manitoba -jauhoja
130g puolikarkea spelttijauho
10 g kaakaojauhetta
15g hunajaa
5g suolaa
50g tummaa suklaata rouheena.
Sekoita keskenään vesi, juuri, jauhot, kaakaojauhe ja hunaja. Anna taikinan tekeytyä tunnin verran. Seuraavan n. 4 tunnin aikana taittele taikinaa 3-4 kertaa. Painota taitteluita alkuvaiheessa esim. 30 min välein. Lisää suklaarouhe taikinan sekaan viimeisessä taittelussa.
Esimuotoile ja muotoile taikina haluamaasi muotoon. Voit kohottaa taikinan huoneenlämmössä, kunnes se on vaahtokarkkimaisen pehmeää tai siirtää jääkaappiin yöksi tai kunnes taikina on noussut tarpeeksi. Taikina on noussut tarpeeksi kun taikinaan painettu sormenjälki nousee hitaasti ja taikinassa ei tunnut kauheasti vastusta. Paista padassa ensin 250 asteessa padan kansi kiinni n. 10-15min ja sen jälkeen 10-15min 225 asteessa. Ota kansi pois kun leipä on revennyt ja noussut.
Voit paistaa leivän myös ilman pataa, mutta muista kosteus!
Nautinnollisia aamiaishetkiä!
Jos leivot tämän, tägää @hapanjuuri.fi Instagramissa tai käytä hashtagia #hapanjuuri.fi – olisi mahtava nähdä sinun version suklaarouheleivästä!
Comments